Uređenje doma: trend boje za proljeće 2022.

dnevna soba

Nakon sivih i tmurnih mjeseci proljeće donosi vedrinu i boje u krajolik.

To je za uređenje interijera izvrsna prilika da domu udahnete novi život i boju. Donosimo trendove boja za ovo proljeće!

1. NIJANSE VODE

spavaća soba u plavo zelenim nijansama

Zelene i plave mogu se činiti kao staromodnima, ali polako dolaze kao trendovi za ovo proljeće. Odvažan su način naglašavanja, a pritom dodaju notu glamuroznosti.

Bez obzira na to želite li kuhinji dodati jarke boje ili tražite suptilnu, umirujuću zelenu boju za svoju spavaću sobu, dizajneri interijera gravitiraju prema tome jer su to zadivljujuće bogate nijanse koje se dobro drže iz godine u godinu.

2. NEUTRALNE BOJE

neutralne boje u spavaćoj sobi

Lagane neutralne boje uvijek su u stilu, ali dizajneri predviđaju veliki povratak ovoj boji posebno ovog proljeća. Jedna od njih je muslin, bež boja koja je bezvremenski neutralna s prekrasnim toplim podtonovima. Ova boja drži stvari klasičnim dok zagrijava svaki prostor. Korištenje svijetle neutralne boje za glavne zidove u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi odličan je način za stvaranje temelja koji će vašem namještaju i ukrasima dopustiti da se istaknu.

3. Žuta

dnevna soba s žutim detaljima

Najlakši način da unesete malo sreće u svoj dom? Samo dodajte žutu. Bilo da želite cijelu sobu u žutoj boji ili samo tu i tamo dodati nekoliko akcenta, to je izvrsna opcija za proljeće. Posebno je učinkovita u kuhinjama i podsjeća nas na sretna vremena. Također, moćan je u podizanju inače neutralnog interijera dodavanjem žutih boja kroz umjetnine, ukrase pa i manje komade namještaja. Izgleda nevjerojatno u kombinaciji sa sivim, bijelim i plavim bojama.

4. ŠUMSKE ZELENE BOJE

dnevna soba sa zelenim zidom

Koristite svoje zidove kao krajolik okolne bujne šume. Bilo da živite na selu ili ga želite zvati domom, bojanje zidova u bujnu zelenu boju korak je bliže osjećaju sjedinjenja s prirodom. Svi stručnjaci za boje slažu se da će domovi sljedeće godine prihvatiti zelenu više nego ikad.

Unošenje bilo kojeg elementa prirodnog svijeta u naše interijere izaziva osjećaj mira, onaj koji povezujemo s boravak na otvorenom – jačajući našu povezanost s prirodom. Posebno bogatije nijanse zelene koje podsjećaju na drveće i bujno lišće.

Od baršunasto tamnozelenog do svijetlih i poticajnih tonova, zeleno se može koristiti u cijelom domu i ima snažan utjecaj. Koriste se u kućnim uredima, zelene nijanse pomažu u kontemplaciji i dubokom razmišljanju.

5. HARMONIČNE NIJANSE RUŽIČASTE

ružičasta boja na zidu dnevne sobe

Ružičasta će biti hit boja proljeća 2022. godine. Osobito nijanse prigušene ružičaste koje daju sofisticiran izgled. Ružičasta nije boja rezervirana za spavaće sobe nadahnute princezama, postoje nijanse ružičaste koje odgovaraju svakom prostoru.

Nijanse koje dominiraju 2022. su zemljane, s mat pigmentima koji daju elegantan završetak izgledu. To je svježa i privlačna boja koju je lakše uklopiti nego što mislite.

Podijeli