Umor nakon posla

Umorni ste nakon radnog dana i sve što želite je što prije leći u krevet, a ima mnogo stvari koje želite i trebate raditi i prepuštanje iscrpljenosti nije opcija. Ako ste uvijek umorni nakon posla , možda se pitate kako povećati vašu energiju. Srećom, postoji nekoliko metoda za smanjenje umora nakon posla koje će vam pomoći da se osjećate spremnijima zaroniti u svoj osobni život nakon što završite radni dan.

Zašto se osjećate toliko umorni?

Postoji mnogo razloga zašto se osjećate umorno nakon posla:

  • Neadekvatan odmor
  • Stres ili drugi mentalni problemi
  • Loša prehrana
  • Dugo radno vrijeme
  • Stresno radno okruženje
  • Neaktivnost
  • Zdravstveni problemi ili bolest
  • Prekomjerna upotreba alkohola ili droga

Neke od ovih životnih varijabli lako se prilagođavaju, dok su druge usko povezane s načinom na koji upravljate sobom tijekom radnog dana.

Nekoliko jednostavnih taktika za prilagodbu ponašanja tijekom radnog dana može vam pomoći da povećate razinu energije na poslu i nakon njega.

Naspavajte se

Nedostatak sna glavni je uzrok umora, kako tijekom radnog dana, tako i nakon njega. Spavati solidnih sedam do devet sati svake noći jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe. Kada se ne naspavate, gotovo je zajamčeno da ćete nakon posla osjetiti umor.

Pijte dovoljno vode

Dehidracija je čest uzrok umora, posebno za ljude koji rade u uredskim okruženjima (gdje često piju puno gaziranih pića i kave, ali nedovoljno vode). Budući da i sokovi i kava dehidriraju, vašem tijelu ne daju vodu koja mu je potrebna za pravilno funkcioniranje — pa ćete se na kraju dana osjećati umorno. Ako ne volite piti vodu, razmislite o biljnim čajevima ili vodi natopljenoj krastavcima ili voćem.

Održavajte razinu šećera u krvi tijekom dana

Ako vam razina šećera u krvi previše varira tijekom dana, na kraju ćete se osjećati umorno, tromo i nervozno. Zbog toga ćete samo poželjeti odspavati nakon posla. Kako biste održali stabilnu razinu šećera u krvi, jedite male obroke i međuobroke s niskim glikemijskim indeksom (GI) tijekom dana umjesto da trpate ogromne ručkove u svoje tijelo bez grickalica između obroka.

Ostanite aktivni tijekom dana

Ako sjedite cijeli dan, vjerojatno ćete završiti s osjećajem iscrpljenosti. Dakle, prošećite za vrijeme ručka, prošećite nakon posla (ili pješke s posla ako ste u mogućnosti) ili idite u teretanu. Također možete pokušati vježbati za svojim stolom ili razmisliti o tome da nabavite stojeći stol kako ne biste sjedili cijeli dan.

Izbjegavajte pretjerano razmisljanje i stres

Rasipanje mentalne energije na tjeskobu i uznemiravanje tijekom dana je prikriveni kradljivac energije zbog kojeg ćete se vjerojatno osjećati umorno, razdražljivo i niste dorasli zadatku da bilo što učinite nakon što napustite ured. Kako biste se borili protiv toga, pokušajte preusmjeriti svoj način razmišljanja kako biste se oslobodili stvari koje ne možete kontrolirati.

Radite male pauze tijekom dana

Iako je važno raditi učinkovito i djelotvorno kako biste obavili što je više moguće, također je važno praviti male pauze prema potrebi. Ako se ne sjetite da to učinite, razmislite o postavljanju mjerača vremena na telefonu ili računalu koji će vas podsjetiti da ustanete na pauzu za rastezanje svakih sat vremena.

Kako se vi nosite s umorom?

Podijeli