Šećerni piling za tijelo s kokosovim uljem

šećerni piling

Donosimo vam par recepata za  jednostavan domaći šećerni piling za tijelo. Vaša će koža biti potpuno nova, nevjerojatno meka i glatka. Za izradu ovog recepta potrebno je oko dvije minute i mnogo je jeftiniji od šećernih pilinga iz trgovine.​ Koristite ga za sebe ili poklonite u slatkim staklenim posudama za višekratnu upotrebu!

Piling od kokosovog ulja i šećera

Napravljen je od samo dva glavna sastojka. Ovdje postoji mnoštvo mogućnosti za dodavanje, budući da baza ovog recepta miriše neutralno i vrlo je jednostavna. Možete dodavati esencijalna ulja po želji. Međutim, budite oprezni s esencijalnim uljima ako imate osjetljjivu kožu ili alerije.

Sastojci:

Kokosovo ulje, otopljeno

Šećer

Stavite 1 šalicu šećera u malu/srednju posudu i dodajte ulje žlicu po žlicu, miješajući između.

Konzistencija treba biti pješčana. Ako je smjesa previše tekuća, šećeri će se otopiti za dan-dva.  Ako je previše tekuće, dodajte još šećera.

Piling od kokosovog ulja, šećera i meda

Med je postao sveprisutan u proizvodima za ljepotu i wellness – s dobrim razlogom. Med sadrži antioksidanse i antimikrobna svojstva koja su dobra za nas. Ako već niste pročitajte naš članak o medu.

Sastojci

1/2 šalice smeđeg šećera

1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog

2 žlice meda

Šećerni piling od zelenog čaja

Zeleni čaj izvrstan je i jednostavan dodatak domaćem šećernom pilingu. Osim toga, sadrži brojne zdravstvene prednosti: pun je antioksidansa i djeluje protuupalno.

Sastojci

2 vrećice zelenog čaja

1/2 šalice vruće vode

1 šalica smeđeg šećera

1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog

Upute

Dodajte vrećice čaja u vruću vodu i ostavite da se kuhaju dok se ne ohlade.

Pomiješajte smeđi šećer i kokosovo ulje u zdjeli.

U smjesu dodajte ohlađeni čaj i sjedinite.

Podijeli