Ricinusovo ulje za trepavice

ricinusovo ulje

Osim ako niste prirodno blagoslovljeni, imati duge, lepršave trepavice je ostvarenje sna gotovo svake žene. Dok očigledni brzi popravci – maskara, umjetne trepavicei ekstenzije – uvijek mogu obaviti posao u kratkom roku, lom i stanjivanje koji dolaze s njima mogu vas učiniti još nezadovoljnijima. Da stvar bude još tragičnija, najučinkovitiji proizvodi često su preskupi. No, imamo za vas jedan proizvod pristupačne cijene koji vrijedi isprobati, a to je ricinusovo ulje.

Ricinusovo ulje dobiva se iz sjemenki ricinusa, biljke porijeklom iz istočne Afrike i Indije. Bogato je vitaminom E, ricinoleučnom kiselinom koja ima antifungalna i antibakterijska svojstva te masnim kiselinama što ga čini pogodnim uljem i za kosu, vlasište, kožu, nokte, trepavice i obrve.

Kako bi maksimalno iskoristili njegovo djelovanje pratite ove korake:

  • skinite svu šminku
  • umočite čisti vateni štapić, blazinicu ili čistu četkicu od maskare u toplo ricinusovo ulje
  • nanesite na trepavice
  • ujutro isperite vodom, a postupak ponavljajte svaki dan kroz par mjeseci kako bi postigli vidljive rezultate

Ovaj proizvod danas možete pronaći i u drogerijama i ljekarnama, a odličan je višenamjenski dodatak vašoj beauty rutini.

Kada nanosite ricinusovo ulje na trepavice, pazite da vam ne uđe u oko. U slučaju da se dogodi, isperite oko vodom.

Ricinusovo ulje općenito se smatra sigurnim. Međutim, neki ljudi mogu imati alergijsku reakciju na ricinusovo ulje. Najbolje je testirati ricinusovo ulje na maloj površini kože 24 sata prije nego što ga nanesete na lice.

Ako želite isprobati ricinusovo ulje, pažljivo ga koristite, možete ga i razrijediti s nekim osnovnim uljem. Ako imate bilo kakvu negativnu reakciju na ricinusovo ulje, odmah ga prestanite koristiti i obratite se svom liječniku.

Podijeli