Osam koktela koje ovoga ljeta svakako morate probati

Tražite jednostavne recepte za koktele? Pripremanje koktela kod kuće može biti prilično jednostavno. Iako se može činiti zastrašujuće, pravljenje izvrsnog koktela je 100% dostupno. Dok smo se bavili našim istraživanjem, otkrili smo da alkoholna pića s potpisom dodaju beskrajno više zabave svakoj večeri!

Ljeto nam je pred vratima, vrućine, tople noći i druženja. U nastavku otkrijte koje smo to koktele izabrali za vas, a da sadrže samo one lako dostupne sastojke! Jedva čekamo da ih isprobate. Spremni za piće?

1. Screwdriver

Sastojci:

50 ml votke

100 ml soka od naranče

Pomiješajte votku i sok od naranče izravno u visokoj čaši s ledom. Ukrasite kriškom naranče i poslužite.

2. Cuba Libre

Sastojci:

10 ml soka od limete

120 ml Coca-cole

50 ml bijelog ruma

Dodajte rum i sok od limete u visoku čašu s ledom. Promiješajte i dolijte Coca-colu. Ukrasite kriškom limete i poslužite.

3. Daiquiri

Sastojci:

20 ml soka od limete

60 ml bijelog ruma

2 žličice šećera

Dodajte sve sastojke u shaker za koktele s ledom. Dobro promiješajte da se šećer otopi. Dobro protresite 10-15 sekundi ili dok vanjska strana shakera ne postane smrznuta. Procijedite u ohlađenu čašu za koktel i poslužite.

4. Gin And Tonic

Sastojci:

30 ml gina

Dopuniti čašu s tonik vodom

Stavite čašicu gina u čašu iznad leda, a zatim dolijte tonik vode. Dodajte krišku limete za ukras, promiješajte i poslužite.

5. Gin Rickey

Sastojci:

60 ml džina

Pola limete

Dopuniti čašu gaziranom vodom

6. Mimosa

Sastojci:

75 ml soka od naranče

75 ml Prošeka

Dodajte sok od naranče na dno čaše za šampanjac prije nego što dolijete ohlađeni Prosecco. Ukrasite narančinom korom i poslužite.

7. Bay Breeze

Sastojci:

40 ml votke

30 ml soka od ananasa

120 ml soka od brusnice

U visoku čašu s ledom dodajte votku, sok od ananasa i sok od brusnice. Bez miješanja ukrasite kriškom limete i poslužite.

8. Cape Codder

Cape Cod AKA Vodka Cranberry served in a highball

Sastojci:

60 ml votke

7,5 ml soka od limete

90 ml soka od brusnice

Dodajte votku i sok od brusnice u visoku čašu s ledom. Promiješajte, a zatim u napitak iscijedite svježi sok od limete. Ukrasite kriškom limete i poslužite.

Podijeli