Najpopularniji obiteljski pas: Labrador retriver

labrador retriver

Vjerojatno već poznajete labrador retrivera kao energičnog obiteljskog psa koji voli vodu. Također biste se mogli osjećati kao da ih vidite posvuda. To nije slučajno jer je labrador retriver jedan od najpopularnijih obiteljskih pasa.

Labrador retriver ima gustu, kratku do srednje dugu dlaku, sa širokom glavom. Svojim vidrinim repom, vodonepropusnim krznom i plivaćim kožicama između prstiju je savršen pas za vodu.

Dolaze u tri boje, crnoj, žutoj i smeđoj!

Uravnotežen, prilagodljiv, odan, vrlo inteligentan sa snažnim nagonom za udovoljavanjem. Obožava vodu, odličnog nosa i mekih usta. Prijateljski raspoložen, bez znakova agresivnosti ili plašljivosti.

Pas labrador retriver trebat će puno vježbe i vremena na otvorenom. I, kao što im ime govori, vole aportiranje. Najbolji dom za njega bit će onaj s velikim dvorištem ili prostorom u blizini za dugotrajnu igru. Sa svojom slatkom osobnošću i ljubavlju prema igri, ovi su psi popularna pasmina za aktivnu obitelj.

S druge strane, vole rad i izvrsni su psi za službu. Kao suputnici osobama s bolestima ili ranjivostima i sposobni su za obavljanje složenih zadataka.

Obično su zdrava pasmina s vrlo malo zdravstvenih problema. Neki mogu razviti displaziju laktova i kukova, ali manje nego druge pasmine pasa. Labrador retriver također može biti skloni problemima s koljenima i očima, kao što je progresivna atrofija mrežnice.

Izrazito prijateljski raspoloženi, najviše vole provoditi vrijeme u društvu čovjeka i pravi su primjer da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. 

Mirakul labrador retrievers

Podijeli