Gua Sha vs. face roller – Što koristiti?

gua sha vs. face roller

Gua sha je tradicionalna kineska metoda “liječenja” u kojoj tupim i glatkim predmetom, u ovom slučaju – gua sha kamenom, klizite po licu kako biste  poboljšali cirkulaciju istog.

Koja je razlika između korištenja Gua Sha i valjka/rollera za lice?

Prva razlika očito je oblik i upotreba alata jer je jedan na dršci kako bi se nježno kotrljao po koži, a drugi je oblikovan za držanje u ruci dok masira po površini kože. Valjak za lice može biti mnogo prikladnija i brža opcija za poticanje protoka krvi i isušivanje natečenosti, dok Gua Sha može pomoći pojedincu da uključi malo intuitivnog toka u svoju rutinu, pomažući da ide dublje dok provodi više vremena stvarno prepuštajući se ritualu njege kože.

Gua Sha je zamišljen kao čin brige o sebi usporavanjem daha i dopuštanjem sebi da ritmički konturirate lice kamenom po izboru kako biste oslobodili napetost mišića i aktivirali limfni sustav. Valjak je samo mnogo jednostavniji koncept i može djelovati umirujuće uz samo brzu tehniku ​​okretanja kako bi se aktiviralo malo energije.

Zašto je važno stimulirati limfni tok kroz rolanje lica?

Kada možete polako ponovno pokrenuti svoj limfni sustav, dopuštate potencijalnom višku otpada koji se zadržava u tim prolazima da se ispere van. Valjak hladi potencijalnu infekciju i pokreće sustav. Važno je samo nakon toga piti puno vode!

Pokazuje li jedan rezultate brže od drugog?

Ovo je vrlo individualno jer neki ljudi možda preferiraju jedan modalitet u odnosu na drugi. Ključ za brže pokazivanje rezultata je dosljednost, baš kao i u svemu drugom u životu.

Podijeli