Eukaliptus u vašoj kupaonici

eukaliptus

Kao što nam je svima dobro znano, vrući tuš pomaže nam da se oslobodimo napetosti prikupljenih u našem organizmu nakon dugog, stresnog dana. A sada zamislite da tijekom tog dnevnog rituala udišete mentolastu, zemljanu aromu koja se miješa sa parom – osebujan miris koji može potjecati samo iz biljke eukaliptusa, porijeklom iz Australije.

Sigurno ste već negdje na društvenim mrežama vidjeli ovaj trend vješanja grančica eukaliptusa u kupaonici, točnije u tuš kabini. No, osim što se radi o estetski lijepom detalju, eukaliptus ima brojna ljekovita svojstva kao što su stvaranje osjećaja mira i spokoja, energiziranje i uklanjanje stresa.

Koristi eukaliptusa

Eukaliptus nam pomaže pri odčepljivanju sinusa i ublažavanju glavobolje. Para iz vruće vode oslobađa ulja iz eukaliptusa što će vam pomoći da lakše dišete. Iz tog razloga se eterično ulje eukaliptusa često koristi u aromaterapiji.

Osim što je prijatelj dišnog sustava, eukaliptus će vam pomoći da se riješite stresa. Njegov ugodan miris pružit će vam osjećaj mira i spokoja.

Ostale dobrobiti eukaliptusa su da povećava protok krvi, snižava krvni tlak te pomaže u poboljšavanju koncentracije i fokusa.

KAKO KORISTITI EUKALIPTUS?

Svježi eukaliptus možete kupiti u lokalnoj cvjećarnici, vrtnom centru ili preko interneta ako vam tako više odgovara, a također možete koristiti i sušeni eukaliptus.

Stabljike eukaliptusa jednostavno zavežite pomoću kućanske gumice ili prirodnom špagom te snop privežite na glavu tuša. U idealnom slučaju, trebali biste ga vezati na stražnji dio glave tuša tako da ne bude u izravnom kontaktu sa tokom vode, no sve ovisi o tome kakav tuš posjedujete.

Ako vam ne odgovara taj način, možete nekoliko grančica eukaliptusa staviti u vazu te na bilo koju ravnu površinu koju imate u kupaonici za isti efekt.

NAPOMENA

Ako imate psa ili mačku u svom domu, pobrinite se da nemaju pristup eukaliptusu jer je za njih izuzetno otrovan ako bi došlo do gutanja.

Podijeli