Čitaj knjigu: Zašto mi to nisu rekli prije?

Zašto mi to nisu rekli prije?

Nakon romana Sanatorij prošlog tjedna, ovotjedna rubrika „Čitaj knjigu“ donosi naslov „Zašto mi to nisu rekli prije?“. Radi se o priručniku psihologinje dr. Julie Smith. Jučer, 7. travnja, smo obilježili Svjetski dan zdravlja, a kako živimo u vremenu u kojem se suočavamo s raznim izazovima, strahovima, neizvjesnošću, ova knjiga nam se učinila kao ovotjedna dobra preporuka.

Dr. Julie Smith, klinička je psihologinja koja ima privatnu praksu u Hampshireu i provela je 10 godina radeći za NHS (Nacionalna zdravstvena služba). U studenom 2019. počela je objavljivati TikTok videe koji sadrže jasne, zanimljive savjete o raznim problemima mentalnog zdravlja. Ima više od 3 milijuna pratitelja, a u siječnju je objavila svoju prvu knjigu „Zašto mi to nisu rekli prije?“, koja je četiri tjedna provela na vrhu ljestvice bestselera.

Od upravljanja tjeskobom, suočavanja s kritikama ili borbe s lošim raspoloženjem, do izgradnje samopouzdanja, pronalaženja motivacije ili učenja opraštanja sebi, ova knjiga bavi se svakodnevnim problemima koji nas sve pogađaju i nudi laka, praktična rješenja.

Predstavljena u briljantno sadržajnom i vrlo probavljivom formatu, „Zašto mi to nisu rekli prije?“ je zbirka savjeta za suočavanje koji će čitatelju pružiti poboljšani osjećaj otpornosti i kontrole. Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo kliničkog psihologa, online senzacija dr. Julie Smith dijeli sve vještine, tehnike i praktična rješenja koja su vam potrebne da prođete kroz životne uspone i padove.

Potrebno je napomenuti da je ova knjiga stvarno dobro mjesto za početak, za nekoga tko ima ništa ili malo znanja o mentalnom zdravlju i terapiji. Međutim, ako imate mnogo skustva, znanja o psihologiji ili ste pročitali mnogo knjiga, ova knjiga možda će to jednostavno ponoviti.

Podijeli