Čitaj knjigu: Uljez

Ova knjiga Stephena Kinga donosi priču o jedanaestogodišnjem dječaku koji je pronađen mrtav u gradskom parku. Pouzdani očevici neporecivo ukazuju na popularnog gradskog trenera Little League, Terryja Maitlanda, kao krivca. DNK dokazi i otisci prstiju potvrđuju da je zločin počinio ovaj voljeni obiteljski čovjek.

Užasnut brutalnim ubojstvom, detektiv Ralph Anderson, čijeg je sina nekoć trenirao Maitland, naređuje uhićenje osumnjičenika u javnom spektaklu. Ali Maitland ima alibi. I daljnja istraživanja potvrđuju da je doista bio izvan grada tog dana.

Dok Anderson i okružni tužitelj tragaju za tragovima, istraga se širi od Ohija do Teksasa. I dok se počinju pojavljivati ​​zastrašujući odgovori, tako Kingova propulzivna priča o gotovo nepodnošljivoj napetosti kreće u visoku brzinu.

Misterij i neizvjesnost, dva su sastojka koja čine uspješan kriminalistički triler. King je u ovoj knjizi čitatelju poslužio pozamašnu dozu i jednog i drugog. On vas uvlači u ovaj roman, predstavlja misterij s toliko mogućnosti, ne možete dovoljno brzo listati stranice da dođete do zaključka radnje. Do sredine ovog romana imat ćete toliko teorija i objašnjenja o tome kako čovjek može biti na dva mjesta istovremeno, vrtjeti će vam se u glavi – formulirat ćete i preformulirati, i to je ono što ovaj roman čini tako zanimljivim .

Kreacija likova je na mjestu, onih koji vam se sviđaju i onih koji vam se ne sviđaju, a svi sa sposobnošću da izazovu neku vrstu osjećaja u čitatelju. Uvijek je zadovoljstvo otkrivati ​​likove u Kingovim romanima, jer ih tako dobro upoznaš, promatraš ih kao stvarne ljude; to je ono što stvara emociju koja čini čitatelja strastvenim za knjigu, ono što vas navodi da se vraćate knjigama navedenog autora. U ovom ćete trileru također propitivati ​​prava i pogreške likova – da je detektiv Ralph Anderson učinio ono što je učinio, bi li popratni učinak bio drugačiji?

Mnogo je puta rečeno da King piše sjajne knjige, ali muku muči sa završecima. Ovo ne vrijedi za sve njegove knjige, ali ako ste stalni čitatelj, počet ćete povremeno viđati ovaj obrazac. Što se tiče ove knjige ritam romana drastično opada u zadnjih 70-ak stranica. Naravno, ovo je mišljenje čitatelja i ne znači da završetak ovog romana nije dobar. Štoviše što je promjena u zamahu toliko primjetna, počinjete uviđati da ova izjava o završecima ima zasluge. Svejedno je odlična knjiga koja će vas zaokupiti i vrijedi je pročitati, pogotovo ako ste ljubitelj Kingovih uradaka.

Vrijedno je napomenuti da ovaj roman ima spojlere za trilogiju Billa Hodgesa. I ovaj roman i trilogija dijele središnji lik, stoga se preporučuje da prvo pročitate trilogiju. Ovaj roman nije nastavak priče i može se čitati zasebno, ali ako imate ovaj roman i trilogiju na popisu za čitanje, počnite s trilogijom.

Unatoč sporijem završetku, ovaj roman je toliko vrijedan vašeg vremena, oduševit će i uzbuditi, uznemiriti i zaokupiti! Neki od gradova u ovom romanu su izmišljeni, ali tolika je snaga Kingove mašte da ćete tražiti da locirate ta mjesta sljedeći put kad vidite kartu SAD-a!

Podijeli