Čitaj knjigu: Sanatorij

Ovog tjedna približit ćemo vam debitantski roman spisateljice Sarah Pearse „Sanatorij“.

Prateći Elin koja je nedavno napustila posao detektiva, SANATORIJ nesvjesno suprotstavlja grupu pojedinaca protiv mračnog ubojice u luksuznom, minimalističkom hotelu smještenom u švicarskim Alpama. Kada snježna oluja prekine pristup hotelu i iz njega, na protagonistici Elin je da istraži niz uznemirujućih događaja unutar hotela i dođe do dna slučaja prije nego što itko drugi bude ozlijeđen. Ono što počinje kao sporo goruća napeta priča postupno prerasta u triler zbog kojeg ćete cijelu noć budni okretati stranice. Atmosferski, detaljima orijentirani tekst Sarah Pearse oživljava ovu zlokobnu priču, uranjajući čitatelje u prekrasan, ali uznemirujući svijet lječilišta koji je pretvoren u hotel Le Sommet – i sve smrtonosne tajne skrivene unutar njegovih zidova.

Ovaj gotički triler prepun je zapleta i nepouzdanih likova, ostavljajući čitatelja nesigurnim za koga navijati i kome vjerovati. Na trenutke se čini da svi lažu i svi imaju motive, a neki od likova su potpuno ludi. Bit će potrebna sva Elinina detektivska vještina da se spoji istina. Dodatnu napetost daje to što je Elin pomalo ometena pokušavajući spojiti jezive uspomene iz traume iz djetinjstva, ponovno se povezati sa svojim manipulativnim bratom i obnoviti odnos sa svojim dečkom Willom.

Možda je najintrigantniji lik u romanu sam hotel sa svojim mnogobrojnim slojevima atmosfere. Le Sommet je opisan kao moderno remek-djelo, kombinirajući sterilnu funkcionalnost svog prijašnjeg života bolnice s luksuzom i staklenim zidovima koji pokazuju panoramski pogled na oštre planine koje ga okružuju. Nadobudni arhitekt, Will je impresioniran umjetničkom vizijom hotela, ali Elin smatra da je atmosfera hladna i uznemirujuća, posebno prikaz artefakata iz sanatorija.

Sanatorij je savršen izbor za ljubitelje gotičkih misterija i trilera koji su fascinirani tajnom poviješću i intrigantnim likovima.

Jeste li pročitali ovaj roman? Pišite nam vaše dojmove.

Podijeli